2012 Verweesde viaducten

Wladimir Manshanden (Zwolle, 1968) is overtuigd stadsbewoner en straatkunstenaar. Hij opereert onder de naam ‘Manshanden op Straat’. Samen met fotograaf Rob Stork (Geldrop, 1961) gaat hij op stadssafari om zogenaamde ‘verweesde’ viaducten in Eindhoven in kaart te brengen. Maar daar blijft het niet bij, de viaducten worden geadopteerd en krijgen een passende naam. Een naam die verwijst naar het viaduct zelf of naar de directe omgeving. Denk aan namen als ‘bunker’, ‘woestenij’ of ‘verlangen’. Het zijn meestal ambivalente namen met een dichterlijke waarde. De naambordjes zijn niet van echt te onderscheiden en worden door de gemeente inmiddels gedoogd en beschermd.

Stadssafarie langs verweesde viaducten
24 oktober 2012, tijdens de Dutch Design Week, Eindhoven.
Verrassende bustocht langs verweesde viaducten in Eindhoven, onder leiding van Wladimir Manshanden. Met mini-lezingen door gastsprekers, in de bus en op locatie, inclusief een eenvoudige lunch. Na afloop werd de nieuwe SUS publicatie ‘Verweesde viaducten’ gepresenteerd.
Gastsprekers: David Hamers – onderzoeker Stedelijk gebied en lector aan de Design Academy. Arnoud Rigter – afgestudeerd architect en voormalig stadsdichter van Eindhoven.

Publicatie
Over dit project verscheen de publicatie ‘Verweesde viaducten’,
uitgegeven door [Z]OO producties